VIDEO – HORA BUCOVINEI 2019 – PARADA PORTULUI POPULAR

Joc si voie buna in inima Bucovinei! Zeci de mii de oameni au luat parte la sarbatoarea ” Hora Bucovinei „, organizata in perioada 18-19 mai 2019 in localitatea Bucsoaia, din judetul Suceava. Evenimentul care a ajuns la editia a XI-a si a devenit o traditie in randul bucovinenilor a debutat cu o parada a portului popular si a continuat cu o hora traditionala. Sucevenii si turistii prezenti la eveniment au putut degusta produse traditionale locale, vita, oaie sau porc la proaap, precum si preparate din carne specifice zonei Bucovinei. Cei prezenti la sarbatoare au putut admira stane, expozitii de caini ciobanești din Bucovina, precum si unii dintre cei mai frumosi cai adusi de gospodarii din judet.

Ca la fiecare editie si la editia de anul  acesta a evenimentului Hora Bucovinei a fost prezent si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

„Iubim Romania, portul traditional si autenticul si ii indemn pe romani sa faca acelasi lucru. Iubiti originalul pana nu este prea tarziu.” a spus Gheorghe Flutur , presedintele Consiliul Judetean Suceava .

Oamenii prezenti la eveniment s-au distrat de minune pana la lasatul serii.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *