VIDEO – ILEGAL LA PRIMARIA IASI : RALUCA ANDREEA MOCANU , ARHITECTUL SEF AL IASULUI , BLOCHEAZA IASUL

@ La Primăria Iași, un certificat de urbanism se eliberează și după 3 luni de zile de așteptare, iar autorizația de construire după alte 8 – 12 luni @ La Oradea, termenele de eliberare ale acestor documente au fost bătute în cuie de ani de zile: 5 zile pentru certificatul de urbanism și 10 zile pentru autorizație @ Din 2017, Primăria Cluj Napoca eliberează certificatele de urbanism în sistem digital chiar și în termen de 24 de ore de la depunerea cererii @ Incompetența Direcției de Urbanism din Primăria Iași afectează deopotrivă simplii cetățeni care vor să ridice o casă cât și investitorii

Funcționarii din două birouri de la parterul Primăriei Iași au oprit timpul în loc și au blocat un oraș întreg. Direcția de Urbansim ține în loc luni și chiar ani de zile simplii cetățeni care vor să ridice o casă, dar și investitori care vor să ridice blocuri, mici fabrici ori clădiri de birouri.

Deși Legea 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții impune termene clare pentru eliberarea documentelor, de maxim 15 zile lucrătoare, la Primăria Iași au fost stabilite adevărate recorduri negative, imposibil de doborât.

Certificate de urbanism au fost eliberate de către Primăria Iași chiar și după 3 – 4 luni de la depunerea cererii. Este vorba de un document banal, care cuprinde răspunsuri la câteva întrebări: ce poți construi și de ce documente ai nevoie.

sursa text: 7iasi.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *