VIDEO – IMAGINI DE SENZATIE: AFRICANII SAR IN APA CU TABLOURILE CUPLULUI ( KLAUS SI CARMEN ) IOHANNIS ( Hakuna Matata Iohannis )

Cuplul prezidențial a părăsi Tanzania și începe luni o vizită în Republica Capului Verde. Tanzanienii nu s-au despărțit ușor de Klaus și Carmen Iohannis și înainte ca aceștia să părăsească țara le-au urat un drum bun „fara probleme” într-un mod cu totul aparte. Mai mulți bărbați au sărit în apă cu portretele președintelui și al soției, un gest care, potrivit tradiției localnicilor, îi ferește pe cei din fotografii de necazuri.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa Carmen au încheiat vizita de 10 zile în Tanzania. Localnicii au oferit un spectacol unic la despărțire, iar imaginile sunt de departe cele mai spectaculoase din turneul cuplului prezindențial. Imaginile au fost postate pe rețelele sociale.

Într-un videoclip, câțiva localnici strigă împreună mai multe urări, în timp ce susțin un portert cu președintele Klaus Iohannis. La un moment dat, bărbații strigă „Hakuna matata, Iohannis!”, iar unul dintre bărbați apucă fotografia lui Iohannis și cu ea în brațe se aruncă în apă în uralele celor prezenți. 

Hakuna matata este o urare des folosită în Africa. Potrivit citeia.com, această frază provine din dialectul „swahili”. Este folosită mai ales în Africa de Est. Fiecare cuvânt are un sens: „Hakuna” poate fi tradus cu „Nu există” și „Matata” cu „Probleme”. Deci expresia înseamnă „fără probleme”. Cei care o folosesc (mai ales Zanzibar, Kenya și Tanzania) vor să exprime că „totul este bine” sau că „nu trebuie să-ți faci griji, ci să fii fericit”.

Carmen Iohannis și-a filmat momentul dedicat 

În imagini se vede cum cei din delegația română fac poze și filmează momentul inedit, care depășește din punct de vedere artistic dansul lui Carmen Iohannis cu elevele de liceu și figurile din safari, si orice altă efuziune externă din turneele exotice din cei 10 ani de mandat ai președintelui Iohannis.

După lansarea la apă al portretului lui Klaus Iohannis, a urmat și cel al lui Carmen Iohannis.

Soția președintelui, foarte încântată de gestul tanzanienilor a filmat chiar ea momentul care i-a fost dedicat. 

sursa text & video: click.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *