VIDEO – Mihai Chirica a fost „ internat ” la Serviciul Voluntar de Ambulanta

Serviciul Voluntar de Ambulanță a organizat o gală dedicată celor mai active voluntari, parteneri și sponsori din anul 2017. Evenimenul a avut loc pe data de 1 martie si a avut drept scop marcarea ”Zilei Internaționale a Salvatorilor”.

În cadrul galei ce marchează ”Ziua Internațională a Salvatorilor” a fost prezentat un raport de activitate al Serviciului Voluntar de Ambulanță pentru anul 2017. De asemenea, au evoluat artiști locali și s-a organizat o licitație pentru copiii din Lungani, copii pentru care voluntarii SVA strâng bani pentru a le reconstrui casa care a ars anul trecut.

Potrivit raportului de activitate al Serviciului Voluntar de Ambulanță, în anul precedent s-au derulat campanii specifice constante de promovare a donării de sânge, atât în mediul online, cât și în mediul offline. Activități similare au fost desfășurate și în cadrul crizei copiilor nevaccinați, împotriva rujeolei, care a fost diminuată prin intervențiile făcute în teren, derulate în parteneriat cu Salvați Copiii Iași, la inițiativa Direcției de Sănătate Publică Iași.

De asemenea, reprezentanții SVA au informat aproximativ 2 000 de elevi în privința acordării primului ajutor, în acest sens fiind demarat un proiect pilot privind introducerea orelor periodice de asimilare a cunoștințelor de prim ajutor premedical la Școala Internațională Spectrum Iași, urmând ca programul să fie implementat și la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *