VIDEO – MIHAI CHIRICA : ” LA PRUT ROMANII ASTEAPTA PE ROMANI CU FORTELE SPECIALE SI TAB-URI ”

Peste 100 de unioniști care merg pe jos în Marșul Centenarului au fost blocați de autoritățile Republicii Moldova la hotarul de pe Prut, la Vama Ungheni. Unioniștii au parcurs 1200 de km pe jos și vor să ducă Flacăra Unirii la Chișinău.

”Nu suntem bucurosi de faptul ca romanii de partea stanga a Prutului ii asteapta pe romanii de pe partea dreapta a Prutului cu Fortele Speciale si TAB-uri, dar nu li se datoreaza lor chestiunea aceasta, ganditi-va ca romanii de pe partea dreapta a Prutului si-au asteptat romanii de pe partea dreapta a Prutului la Bucuresti cu gaze lacrimogene, tunuri de apa si bastoane.” a spus primarul ales al municipiului Iasi, Mihai Chirica.

„De vina sunt banditii de la Chisinau, care nu vor nici manifestatia care a fost duminica asta, nici manifestaţia pe care o vom organiza noi sambata, la ora 12, in PMAN. Guvernantii de la Chisinau se tem de unire. Sunt mandri de voi, cei care v-aţi pus jos şi n-aţi vrut sa fim separaţi iaraşi ca în anii 40, cum ne-au separat Hitler şi Stalin, iar acum să ne separare Plahotniuc”, a declarat preşedintele „Acţiunea – 2012”, George Simion pentru adevarul.ro

„În legătură cu apariția unor probleme tehnice la Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră, în mai multe puncte de trecere pentru anumite intervale de timp se pierde legătura cu baza de date centrală. Astfel că, înregistrarea călătorilor și mijloacelor de transport se desfășoară cu dificultate, iar acest fapt va condiționa creșterea timpilor de așteptare la trecerea frontierei de stat. În prezent, o echipă de tehnicieni ai IGPF lucrează la remedirea problemei. Rugăm călătorii să prezinte înțelegere și răbdare la situația creată. Venim cu precizarea că dificiențele la Sistem au fost semnalate încă de săptămâna trecută, motivul ar fi numărul masiv de călători înregistrați în ultima preioadă”, a transmis Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Republica Moldova.

Guvernul României este deschis pentru Unire și a permis trecerea frontierei de către participanții Marșului Centenar, fapt neacceptat de Guvernul Republicii Moldova.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *