VIDEO – MIHAI CHIRICA : ” PATRIOTISMUL ESTE O NECESITATE . „

Primarul Mihai Chirica a participat marți, 12 martie, la bilanțul Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Iași. Cu această ocazie, edilul a a lăudat implicarea Asociației în cadrul Programului Centenar organizat de municipalitate.

„Patriotismul este o necesitate si trebuie sa fie si o dorinta a fiecarui cetatean a poporului roman. Nu trebuie impus cu forta ci trebuie sa izvorasca din sufletul fiecarui roman.Patriotismul trebuie sa fie o lectie in scoala romaneasca cultivat zi de zi, ora de ora acolo unde este locul astfel incat natiune de natiune sa-si poata regasi in propriile lor teritorii simbolurile care le-au consacrat. „, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primarul a mai anunțat că a semnat contractul de lucrări pentru refacerea Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Eternitatea. Lucrările, care vor începe în această primăvară, vor fi executate de SC GTA Energy Grup SRL din Tecuci, valoarea contractului fiind de 264.900 lei, plus TVA.

Despre Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”

Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” a fost înfiinţată în anul 1991, sub denumirea de „Comitetul Naţional pentru Restaurarea şi Îngrijirea Monumentelor şi Cimitirelor Eroilor”, declarându-se, la acea vreme, continuatoarea tradiţiei Aşezământului Naţional „Regina Maria” pentru Cultul Eroilor. Organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit, Asociaţia a apărut din necesitatea de a găsi măsuri urgente de stopare a degradării operelor comemorative de război, de refacere şi îngrijire a acestora. Principalele sale obiective sunt identificarea, restaurarea, îngrijirea şi protejarea operelor comemorative de război ridicate întru cinstirea românilor căzuţi la datorie pentru țară, participarea la realizarea de noi monumente, troiţe, plăci comemorative, în ţară şi în străinătate, menite să eternizeze memoria eroilor neamului românesc, atragerea tinerei generaţii la activitatea de îngrijire a cimitirelor şi operelor comemorative de război și organizarea şi participarea la activităţile închinate Zilei Eroilor, care se comemorează în fiecare an de Ziua Înălţării Domnului şi este, potrivit legii, sărbătoare naţională.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *