VIDEO – PARINTELE CALISTRAT CHIFAN DESPRE ” VICTIMELE ” SALE : ” SUNT SARACE CU MINTEA ! „

După ce a fost filmat în timp ce lovea o femeie, părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, nu mai poate sluji în biserică, a anunțat Arhiepiscopia Iașilor.
Decizia nu este însă una permanentă, ci această interdicție îi va fi pusă părintelui Calistrat doar pe perioada desfășurării cercetărilor. mai mult decât atât, se va ține cont și de decizia finală după plângerea depusă la poliție de către femeia agresată.
Arhiepiscopia Iașilor îi interzice părintelui Calistrat să mai slujească
În urma deciziei luată de Arhiepiscopia Iașilor, părintele Calistrat Chiafan nu mai poate interacționa cu credincioșii în calitate de preot. Acest lucru înseamnă că el nu mai poate să îi spovedească, să țină Sfânta Liturghie sau alte taine bisericești. El poate însă să stea de vorbă cu credincioșii.

Potrivit spuselor preotului Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor, în luarea deciziei finale se va ține cont și de rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident.

„În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare. Ea devine prilej de sminteală și de judecată.

Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a spus preotul cu referire la situația părintelui Calistrat.

In ultimul interviu acordat de parintele Calistrat pentru www.iasi1.ro spune despre cele doua femei ca : ” Sunt sarace cu mintea! „

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *