VIDEO – PE MORMINTELE EVREILOR NU SE PUN FLORI

Primaria Municipiului Iasi a desfasurat in perioada 28 – 30 mai la Teatrul pentru Copii și Tineret ” Luceafarul ” evenimentul ” Zilele Internaționale ale Culturii Idis – Avram Goldfaden „.

La Primaria Municipiului Iasi a fost organizata o conferinta de presa la care au participat Tracy Abramovitz , actrita , Doina Meiseles, directorul publicatiei ” Revista Noastra ” din Israel , regizorul Alexander Hausvater și directorul Teatrului Culturii Idiș din Israel, Zeling Rabinovitz (Teatrul Yiddishpiel Tel Aviv). 

In cadrul acestei conferinte de presa participantii au vorbit despre evenimentul ” Zilele Internaționale ale Culturii Idis – Avram Goldfaden ” si despre faptul ca pe mormintele evreilor nu se pun flori.

” In religia Iudaica respectul dat celui decedat este prin punerea unei pietre pe mormant. Asta e traditia noastra. ” a spus Zeling Rabinovitz – directorul Teatrului Culturii Idis din Israel

” Piatra inseamna reconstructie , inseamna reinviere. Cine crede in pietre, crede in viata . ” a spus Tracy Abramovitz – actrita

” Pietrele raman , florile mor. ” a spus Doina Meiseles – directorul publicatiei ” Revista Noastra ” din Israel

Zeling Rabinovitz a mai adaugat ca : ” Exista inca un obicei respectat cu sfintenie la evrei . Obiceiul este ca atunci cand iesi din cimitir te speli pe maini si nu stergi mainile , asta pentru a demonstra ca spiritualitatea si sufletul sunt mult mai importante decat partea materiala a vietii. ”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *