VIDEO – POLITIA ROMANA SI JANDARMERIA AU BLOCAT MARSUL MOTORIZAT PENTRU AUTOSTRAZILE A7 SI A8

Sute de mașini din mai multe județe ale Moldovei, dar și din Transilvania, au pornit sâmbătă , 19 mai a.c.,într-un marș motorizat spre București pentru a cere urgentarea celor două mari proiecte de autostradă pentru Moldova: A8 Târgu Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni și A7 Suceava – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești, potrivit organizatorilor protestului.

„Lăsați-ne să trecem, lăsați-ne să trecem”.
„Noi vrem respect”.
„Vrem autostradă, nu penali pe stradă”.
„Moldova vrea acasă, jandarmii nu ne lasă”.
„Moldova nu se lasă, a ieșit din casă”.

După negocieri intense cu jandarmii, timp de mai bine de o oră și jumătate, manifestanții au fost lăsați să treacă cu mașinile prin Piața Victoriei, unde au mărșăluit pașnic.

Ei au fost însă blocați apoi în fața Televiziunii Române, unde au acuzat că au fost păcăliți de polițiști, care le-ar fi promis că îi lasă să parcheze mașinile lângă Piața Victoriei, ca să poată protesta apoi pe jos.

Manifestanții veniți de la sute de kilometri reproșau forțelor de ordine că vor să îi scoată din București.

Abia după 20:00 au fost lăsați să plece de pe Calea Floreasca pentru a se întoarce pe b-dul Kiseleff, unde puteau lăsa mașinile. Au fost blocați pe Calea Floreasca timp de jumătate de oră, ca să ajungă tot la planul negociat inițial cu Jandarmeria.

Manifestanții au parcat pe Kiseleff și au plecat pe jos în Piața Victoriei. Protestatarii au arătat că au tot fost blocați pe străzile din București de polițiști și jandarmi, care însă astfel nu au făcut altceva decât să-i ajute să se facă mai bine auziți. Aceasta pentru că, dacă nu le tot puneau piedici, erau deja plecați spre orașele lor.


sursa text: botosaneanul.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *