VIDEO – PROTEST LA CONGRESUL NATIONAL DE DRUMURI SI PODURI DIN ROMANIA

Membrii asociaţiilor ” Impreuna pentru A8 ” și ” Moldova Vrea Autostrada ”au protestat in fata salii unde se desfasura Congresul Naţional de Drumuri şi Poduri Iaşi , cerand autostrada A8 Iași – Targu Mureș.

Membrii asociaţiilor au afisat bannere pe care s-a putut citi: ” Suntem satui de minciuni!cMoldova se ridica! ” , ”Ne-am saturat de minciuni!”, ”Ne-am saturat de hoti!” si ”Moldova vrea autostrada!”.
La eveniment este aşteptat şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, acuzat de protestatari că a luat Moldovei șansa de a se dezvolta prin „trecerea în conservare” a proiectului Autostrăzii Iași-Târgu-Mureș. În urmă cu câteva luni, Șova a propus la schimb realizarea unei autostrăzi pe ruta Bacău-Brașov, proiect considerat nerealizabil.
Deschiderea oficială a acestui congres a avut loc joi, 20 septembrie, în prezența președintelui Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ing. Narcis Neaga, a președintelui APDP România, Valentin Anton, a reprezentanților administrației locale și județene din Iași, a cadrelor didactice de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, precum și în prezența președinților de filială a APDP România din regiunea Moldovei. Congresul drumarilor se va încheia pe 22 septembrie.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *