VIDEO – Sesizare la BEC impotriva lui Viorica Dancila pentru incalcarea legii electorale

Larisa Butnariu, o romanca din Iasi, a depus o sesizare la Biroul Electoral Central privind incalcarea legislatiei electorale de catre candidatul PSD la Presedintie, Viorica Dancila.

Iata sesizarea transmisa de Larisa Butnariu oficialilor de la BEC.

Viorica Dancila a publicat, sambata, pe Facebook un mesaj cu caracter electoral chiar daca legea interzice difuzarea de mesaje electorale sambata si duminica. „Sa vada cat mai multi romani care sunt adevaratele intentii si mize ale lui Klaus Iohannis!”, scrie Dancila in mesajul ei.

„Dragii mei, va rog sa distribuiti acest video! Sa vada cat mai multi romani care sunt adevaratele intentii si mize ale lui Klaus Iohannis!

Pentru ca sunt foarte multi cei care s-au intrebat care a fost adevaratul motiv din spatele motiunii de cenzura, care a aruncat Romania in criza si haos si care a dus la o explozie a cursului euro la un maxim istoric!

Va rog sa ascultati declaratia lui Ludovic Orban de la Zagreb (unde si domnul Iohannis a fost prezent!) in care le spune popularilor europeni ca au dat jos Guvernul PSD pentru a putea propune ei un comisar din partea PPE, pentru ca popularii europeni sa aiba majoritatea in noua Comisie!

Ei fac jocurile politice ale altora si incearca sa acopere in presa aceste manevre tipand la noi ‘fake news’! Iata adevaratul fake din politica romaneasca: Klaus Iohannis si PNL! Duplicitari, ipocriti si periculosi acesti intruchipati salvatori ai neamului!”, a scris Dancila pe Facebook.

Campania electorala pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 24 noiembrie s-a incheiat, sambata, la ora 7.00. Potrivit legislatiei, constituie contraventie ”continuarea propagandei electorale dupa incheierea acesteia, precum si sfatuirea in ziua votarii a alegatorilor la sediul sectiilor de votare sa voteze sau sa nu voteze un anumit candidat”. Fapta se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 4.500 lei.

In aceste conditii, este interzisa difuzarea de mesaje electorale in locuri publice ori private. Facebook este considerat loc public.

sursa text: aktual24.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *