VIDEO – SPITALELE DIN IASI DEZINFECTATE CU UN TUN DE CEATA CA IN WUHAN – CHINA

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 8 din 23 martie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Iași, Salubris SA a lansat în noaptea dintre 27 și 28 martie 2020 un program de dezinfectare la Institutul Regional de Oncologie Iași ( IRO Iași ) , la Spitalul Clinic de Boli Infectioase ” Sfânta Parascheva ” Iași și la Spitalului Clinic Județean de Urgențe ” Sfântul Spiridon ” Iași

În acest scop a fost folosită și o autospecială cu structură de pulverizare a vaporilor de apă, aşa-numitul „tun de ceaţă“. Utilajul fiind achiziționat de Salubris SA în cursul anului trecut.


Zilele trecute s-a acționat cu două autocisterne și două multicare pe următoarele artere: Sarmisegetuza, Alexandru cel Bun, Dacia și în cartierul Stejar. În acest scop au fost utilizate 80 de kilograme de detergent. S-a acționat doar cu apă și pe arterele Anastasie Panu, Palat, Carol I, Grigore Ghica Voda, C. A. Rosetti, Libertății, în zonele Ion Creangă, Nicolina – CUG, Păcurari, Chimiei mal stâng și drept și în rondul Podu de Piatră. Totodată, cu hipoclorit de sodiu (aproximativ 760 de kilograme) s-a acționat pe arterele Socola, Bucium, Tudor Vladimirescu, Sf. Andrei, Petru Movilă, Silvestru, Nicolae Iorga, Independenței, Elena Doamna, Anastasie Panu, Palat și Prof. Dimitrie Mangeron. S-a acționat și pe Șoseaua Bucium și aleea Nicolina.

Acțiuni în toate cartierele
În data de 26 martie angajații Salubris SA au curățat pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt și pe strada Sarmisegetuza, precum și în cartierele Tătărași și Ciric. De asemenea, sunt spălate cu apă arterele: Anastasie Panu, Palat, Sf. Lazăr, Alexandru cel Bun, Moara de Vânt, Vasile Lupu, Dudescu, Eternitate, Vișani, Bucium și Bârnova, precum și în rondul Podu de Piatră. Noaptea trecută s-a acționat cu circa 1.200 de kilograme de hipoclorit de sodiu pe Poitiers, Nicolina – CUG, Carol I, Grigore Ghica Vodă, Tabacului, Toma Cozma, precum și pe aleea Tudor Neculai, bulevardul Dacia și șoseaua Națională.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *