In mijlocul Campusului Universitar ” Tudor Vladimirescu ” din Iasi se afla un loc in care credinciosii , in special studentii , au sansa de a-L cunoaste pe Dumnezeu : Biserica ” Sfantul Mucenic Iulian din Tars si Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil „.
In data de 13 octombrie 2018 a avut loc sfintirea bisericii ” Sfantul Mucenic Iulian din Tars si Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil ” .
Astazi , 6 ianuarie 2019 , preotul paroh al bisericii Florin Chirila a oficiat prima Sfanta Liturghie a Botezului Domnului si Sfintire a Aghiasmei Mari din istoria acestui sfant locas.
Boboteaza sau epifania este sărbătorită la 6 ianuarie de catre Biserica ortodoxa și catolică. Boboteaza incheie ciclul celor 12 zile ale sarbătorilor de iarna care incep in Ajunul Craciunului. In greceste, cuvantul Boboteaza este numit Teofanie sau Epifanie care se traduce prin ” Aratarea Domnului „, adică a Sfintei Treimi .
Biblia il mentionează pe Ioan Botezatorul, considerat de crestini ca Inaintemergatorul lui Iisus Hristos, care ar fi propovaduit venirea acestuia, indemnând pe iudei la pocainta. Imbracamintea pustnicului Ioan era foarte simpla, facuta din blană de camila; el purta o cingatoare de piele imprejurul mijlocului și se hranea cu lacuste si miere salbatica. Icoanele au pastrat de-a lungul timpului aceasta imagine, infătisandu-ni-l pe Botezător cu parul si barba lungi. Considerându-l proroc, locuitorii din Ierusalim și din întreaga Iudee se strângeau în jurul lui pentru a-i asculta cuvintele și mai ales pentru a fi botezați de el în râul Iordan.
Multe site-uri afișează un mesaj despre faptul că folosesc cookies. Acestea sunt informații care sunt stocate in browser-ul dumneavoastră și site-ul vă poate astfel identifica - adică site-ul știe că nu îl accesați pentru prima oară ci l-ați mai vizitat - acolo unde este cazul.
Directiva europeana din 26 mai 2012 obligă site-urile să comunice acest lucru utilizatorilor. Seamănă un pic cu mesajul de pe pachetele de țigări "Fumatul dăunează grav sănătății". Dar ar putea oare cookies să fie dăunătoare? Ei bine, gândiți-vă că vă adresați unui comerciant și sunteți interesat de produsul său dar nu cumpărați pe loc. După două zile reveniți. Comerciantul vă poate cere de data aceasta un preț mai mare pentru că știe că ați mai fost la el și acum ați revenit după două zile pentru că probabil nu ați găsit acest produs altundeva la un preț mai bun. Teoretic. AcceptDacă doriți să aflați mai multe aspecte legate de prelucrarea și confidențialitatea datelor dumneavoastră, vă rugăm să apăsați pe acest text.
Facebook Comments